Recept
« Terug naar recepten
Viskoekjes met cocktailgarnalen
PT45M
Viskoekjes met cocktailgarnalen
Een heerlijk viskoekjes met cocktailgarnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Viskoekjes met cocktailgarnalen te bereiden
In keukenmachine sjalot, knoflook, gember, peper en koriander fijnhakken. Kabeljauw, suiker en 1/2 el maïzena toevoegen en machine laten draaien tot gladde vismassa ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Handen met maïzena bestuiven en 12 balletjes van vismengsel vormen. Op elk balletje garnaal leggen en platdrukken tot 1 cm dik schijfje. Viskoekjes naast limoenpartjes op schaal leggen en in koelkast nog 30 min. laten opstijven. Aan tafel viskoekjes een voor een op schuimspaantjes leggen en in hete olie in ca. 3 min. goudbruin en gaar bakken. Besprenkelen met limoensap. Lekker met chilisaus.