Recept
« Terug naar recepten
Visschotel
PT0M
Visschotel
Een heerlijk visschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther Hermsen
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
3-4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visschotel te bereiden
Zet een pan koud water op het vuur..
Bak de 4 stuks kabeljauw in olie ( 5 min).
Snij het vis daarna in stukjes en leg het in een schaal.
Doe er een scheut olie en de peterselie en de tijm erbij.
Als het water kookt, doe je de doperwtjes 5min laten koken.
Snij de champignons, lenteuitjes en de prei.
Even goed wassen.
De doperwtjes afgieten.
Pak een wokpan en doe er de vis, de groenten+doperwten bij,10 min wokken.
Vet de ovenschaal in met boter.
Leg er 4 plakjes bladerdeeg in.
Gooi het vis-groenten mengsel erover.
Leg de overige bladerdeeg in ruitjes over het mengsel.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven.
Laat hem in 45min op 170gr. gaar worden.
Als de schotel bijna klaar is kun je visdille saus klaarmaken en er apart bij serveren.
Bak de 4 stuks kabeljauw in olie ( 5 min).
Snij het vis daarna in stukjes en leg het in een schaal.
Doe er een scheut olie en de peterselie en de tijm erbij.
Als het water kookt, doe je de doperwtjes 5min laten koken.
Snij de champignons, lenteuitjes en de prei.
Even goed wassen.
De doperwtjes afgieten.
Pak een wokpan en doe er de vis, de groenten+doperwten bij,10 min wokken.
Vet de ovenschaal in met boter.
Leg er 4 plakjes bladerdeeg in.
Gooi het vis-groenten mengsel erover.
Leg de overige bladerdeeg in ruitjes over het mengsel.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven.
Laat hem in 45min op 170gr. gaar worden.
Als de schotel bijna klaar is kun je visdille saus klaarmaken en er apart bij serveren.