Recept
« Terug naar recepten
Vlaamse ovenschotel met prei en mosterd
PT60M
Vlaamse ovenschotel met prei en mosterd
Een heerlijk vlaamse ovenschotel met prei en mosterd recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Landleven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaamse ovenschotel met prei en mosterd te bereiden
Snij de ham in kleine stukjes. Was de prei zorgvuldg en snij ze in kleine ringetjes. Pel en snipper de uien.
Bereidingswijze
Smelt de helft van de boter in een koekenpan en laat de prei hierin zacht worden. Voeg de stukjes ham toe en laat ze samen gaar worden in 10 - 15 minnuten. Verwarm de rest van de boter in een andere pan en fruit hierin zachtjes de ui. Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Naar smaak zout en peper toevoegen. Roer er dan de mosterd door en meng het gehakt en de uien met het ham-preimengsel. Schep het geheel in een beboterde ovenschaal en bestrooi het met de kaas. Bak deze ovenshotel in een voorverwarmde oven op 220 graden in ongeveer 35 minuten gaar en lichtbruin.
Bereidingswijze
Smelt de helft van de boter in een koekenpan en laat de prei hierin zacht worden. Voeg de stukjes ham toe en laat ze samen gaar worden in 10 - 15 minnuten. Verwarm de rest van de boter in een andere pan en fruit hierin zachtjes de ui. Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Naar smaak zout en peper toevoegen. Roer er dan de mosterd door en meng het gehakt en de uien met het ham-preimengsel. Schep het geheel in een beboterde ovenschaal en bestrooi het met de kaas. Bak deze ovenshotel in een voorverwarmde oven op 220 graden in ongeveer 35 minuten gaar en lichtbruin.
maria ruhl zegt: