Recept
« Terug naar recepten
Vlecht van wilde zalm en tong in 2 sausen
PT40M
Vlecht van wilde zalm en tong in 2 sausen
Een heerlijk vlecht van wilde zalm en tong in 2 sausen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlecht van wilde zalm en tong in 2 sausen te bereiden
De tongen fileren.
De tongfilets en zalmfilets in 5 even grote repen snijden.
Alle 5 tongfilets in de lengte doorsnijden en er met een reep zalm een vlechtje van maken.
De sjalotten pellen en in kleine blokjes snijden.
Een ovenvaste vorm invetten en hier de sjalotblokjes in doen.
De visvlechten hierop leggen en ze met zout en peper bestrooien.
De witte wijn en visfond erbij schenken en alles gedurende 10 min bij 200 graden C. in oven gaar laten worden.
Hierna de visvlechten voorzichtig afgieten en de vlechten in bakpapier of folie warm houden.
De fond over precies 2 pannen verdelen en alles tot de helft inkoken.
Ten slotte de sausen ieder afzonderlijk met de helft van de boter monteren.
Aan de ene saus saffraan, aan de andere fijngesneden dille toevoegen en beide met zout en peper op smaak brengen.
Per persoon 2 vlechten op een bord schikken.
Bij de ene vlecht saffraansaus schenken, bij de andere dillesaus
De tongfilets en zalmfilets in 5 even grote repen snijden.
Alle 5 tongfilets in de lengte doorsnijden en er met een reep zalm een vlechtje van maken.
De sjalotten pellen en in kleine blokjes snijden.
Een ovenvaste vorm invetten en hier de sjalotblokjes in doen.
De visvlechten hierop leggen en ze met zout en peper bestrooien.
De witte wijn en visfond erbij schenken en alles gedurende 10 min bij 200 graden C. in oven gaar laten worden.
Hierna de visvlechten voorzichtig afgieten en de vlechten in bakpapier of folie warm houden.
De fond over precies 2 pannen verdelen en alles tot de helft inkoken.
Ten slotte de sausen ieder afzonderlijk met de helft van de boter monteren.
Aan de ene saus saffraan, aan de andere fijngesneden dille toevoegen en beide met zout en peper op smaak brengen.
Per persoon 2 vlechten op een bord schikken.
Bij de ene vlecht saffraansaus schenken, bij de andere dillesaus
bertal zegt:
Je kan bij de grote zaken(Hanos-Sligro) gezoete en ongezoete room kopen.
Hoop dat het wat duidelijker is. :);)
m.v.g Bert Allers