KookJij

Vleessalade voor de boterham uit eigen keuken

Mijn man eet graag vleessalade op zijn brood dus staat er af en toe zo'n bakje bij ons op tafel. Tot ik ergens op Pinterest een recept tegenkwam van zelfgemaakte vleessalade. Ik ben gaan experimenteren en het resultaat was heerlijk. Dus volgende keer geen vleessalade meer van de slager of de supermarkt maar uit eigen keuken. De vleessalade is minder vet door niet alleen mayonaise maar yoghurt of kwark te gebruiken. .
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vleessalade voor de boterham uit eigen keuken te bereiden

  1. Snij de vleeswaren in smalle reepjes. Snij de augurkjes in kleine stukjes. Pel en snipper het sjalotje.
  2. Roer de mayonaise, kwark of yoghurt, mosterd en augurkennat door elkaar.
  3. Vermeng dit met de worstreepjes, augurkjes, sjalot-snippers en peterselie.
  4. Laat even intrekken en beleg er dan je boterham mee.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Hier in Duitsland wordt voor de vleessalade altijd zgn. Fleischwurst gebruikt. In Nederland ben ik die worst zelf nog niet tegengekomen, maar misschien bij Lidl of Aldi? Het beste kun je in plaats hiervan - als de Fleischwurst niet te koop is -
gekookte worst, boterhamworst of gekookte achterham gebruiken.
Wij vinden deze salade veel lekkerder dan uit de supermarkt

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst