Recept
« Terug naar recepten
Vleesschotel uit joegoslavie
PT60M
Vleesschotel uit joegoslavie
Een heerlijk vleesschotel uit joegoslavie recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Joegoslavie
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vleesschotel uit joegoslavie te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Snijd het vlees in blokjes, de uien in ringen en fruit beide in de reuzel lichtbruin. Ontvel de tomaten (inkruisen en even in heet water leggen) en snijd ze klein. Snijd de paprikas in reepjes, de worteltjes in plakjes, breek de sperzieboontjes, meng dit alles met de gesnipperde kool en de doperwten, voeg het mengsel bij het vlees en roer het goed door. Giet de bouillon erbij en stoof het gerecht in een goed half uur in de voorverwarmde oven gaar.
Snijd het vlees in blokjes, de uien in ringen en fruit beide in de reuzel lichtbruin. Ontvel de tomaten (inkruisen en even in heet water leggen) en snijd ze klein. Snijd de paprikas in reepjes, de worteltjes in plakjes, breek de sperzieboontjes, meng dit alles met de gesnipperde kool en de doperwten, voeg het mengsel bij het vlees en roer het goed door. Giet de bouillon erbij en stoof het gerecht in een goed half uur in de voorverwarmde oven gaar.