KookJij

Vogelnestjestaart

Een heerlijk vogelnestjestaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 7 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vogelnestjestaart te bereiden

Baktijd en oventemperatuur:Baktijd: ca. 35 minuten. Elektrische oven: 190 graden C (voorverwarmd) Gasoven: stand 3 a 4 (voorverwarmd). Meng de yoghurt met de suiker en de vanillesuiker en de eieren. Meng vervolgens de bloem met de bakpoeder, zeef dit over het yoghurtmengsel en meng er de chocolade bij.Giet het deeg in een ingevette en met bloem bepoederde bakvorm (25 x 25 cm) en strijk alles glad. Schuif de bakvorm nu in het onderste gedeelte van de voorverwarmde bakoven.
Bereidingswijze
Houd 7 aardbeien opzij en pureer de anderen met het citroensap en de suiker. Meng dit vervolgens met de zure room. Bereid de gelatine zoals op de verpakking staat en roer deze erbij. Klop de slagroom stijf en hef het onder de gelerende creme.Snijd de afgekoelde taart 2 keer door en zet ze met de creme in elkaar en zet de taart 3 uur in de koelkast.Klop de slagroom met de bloemsuiker en het zakje Klop-Fix stijf.Bestrijk de oppervlakte en de rand van de taart met 3 vierde van de slagroom. Doe de overige slagroom (houd een klein beetje opzij) in een spuitzak met een kleine spuitmond en spuit een nestje op de bovenkant van de taart.Snijd nu van de punt van de aardbeien een deel uit en steek er een amandelstiftje in als tong. Zet de aardbeien in het nest. Spuit met de overige slagroom ogen op de aardbeien en vorm met chocolade de pupillen.
Serveertips
Bestrooi de taart licht met cacao en zet ze in de koelkast tot het serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst