Recept
« Terug naar recepten
Volkoren stokbrood
PT120M
Volkoren stokbrood
Een heerlijk volkoren stokbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Volkoren stokbrood te bereiden
Meng bloem, zout en gist in een kom, doe scheut voor scheut het water erbij.
Kneed, klop en sla tot een soepel deeg is ontstaan.
Is het deeg te droog, voeg wat water toe, is het juist te nat, voeg dan wat bloem toe.
Het deeg afgedekt met een vochtige (thee)doek op een tamelijk warme vochtige en tochtvrije plek laten rijzen.(± 45 min.).
Daarna opnieuw slaan en kneden.
Het deeg in 2 stukken verdelen. (evt. afwegen als je precies even grote stukken wilt.)
Vorm elk stuk tot een lange dunne rol, kerf die 5 maal (per stokbrood) in.
Leg ze op een bakplaat, waar bakpapier op ligt (of ingevet) dan opnieuw laten rijzen (± 30 min.).
De bakplaat iets onder het midden, in een voorverwarmde (240°C) oven zetten.
Na 20 minuten is het stokbrood klaar.
Kneed, klop en sla tot een soepel deeg is ontstaan.
Is het deeg te droog, voeg wat water toe, is het juist te nat, voeg dan wat bloem toe.
Het deeg afgedekt met een vochtige (thee)doek op een tamelijk warme vochtige en tochtvrije plek laten rijzen.(± 45 min.).
Daarna opnieuw slaan en kneden.
Het deeg in 2 stukken verdelen. (evt. afwegen als je precies even grote stukken wilt.)
Vorm elk stuk tot een lange dunne rol, kerf die 5 maal (per stokbrood) in.
Leg ze op een bakplaat, waar bakpapier op ligt (of ingevet) dan opnieuw laten rijzen (± 30 min.).
De bakplaat iets onder het midden, in een voorverwarmde (240°C) oven zetten.
Na 20 minuten is het stokbrood klaar.