KookJij

Volkoren stokbrood

Een heerlijk volkoren stokbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: - personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Volkoren stokbrood te bereiden

Meng bloem, zout en gist in een kom, doe scheut voor scheut het water erbij.
Kneed, klop en sla tot een soepel deeg is ontstaan.
Is het deeg te droog, voeg wat water toe, is het juist te nat, voeg dan wat bloem toe.
Het deeg afgedekt met een vochtige (thee)doek op een tamelijk warme vochtige en tochtvrije plek laten rijzen.(± 45 min.).
Daarna opnieuw slaan en kneden.
Het deeg in 2 stukken verdelen. (evt. afwegen als je precies even grote stukken wilt.)
Vorm elk stuk tot een lange dunne rol, kerf die 5 maal (per stokbrood) in.
Leg ze op een bakplaat, waar bakpapier op ligt (of ingevet) dan opnieuw laten rijzen (± 30 min.).
De bakplaat iets onder het midden, in een voorverwarmde (240°C) oven zetten.
Na 20 minuten is het stokbrood klaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst