Recept
« Terug naar recepten
Volkorenpizza met ham en venkel
PT40M
Volkorenpizza met ham en venkel
Een heerlijk volkorenpizza met ham en venkel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Volkorenpizza met ham en venkel te bereiden
1. Meng het volkorenmeel met de gist en een snufje zout in een kom. Roer er 80-100 mL handwarm water door en kneed alles goed door tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie op een warme plek 15 minuten rijzen.
2. Snijd de tomaten in stukken en pureer ze in de keukenmachine of blender tot een saus. Pel en snipper de ui, Verhit 1 eetlepel olie en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de tomatensaus en de oregano toe en laat het geheel op hoog vuur inkoken tot het een dikke saus wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3. Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de venkel schoon, snijd hem in kwarten en schaaf deze (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Meng de venkelreepjes in een kom met 1 eetlepel olie, het citroensap, wat zout en royaal peper. Laat de venkel op smaak komen.
4. Verdeel het deeg in twee porties en rol deze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot twee flinterdunne ronde lappen. Leg de deeglappen op de bakplaat en bestrijk ze met de tomatensaus. Leg de plakken ham erop en bak de pizza’s in de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
5. Leg de pizza’s op twee borden en schep de venkelsalade erop.
2. Snijd de tomaten in stukken en pureer ze in de keukenmachine of blender tot een saus. Pel en snipper de ui, Verhit 1 eetlepel olie en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de tomatensaus en de oregano toe en laat het geheel op hoog vuur inkoken tot het een dikke saus wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3. Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de venkel schoon, snijd hem in kwarten en schaaf deze (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Meng de venkelreepjes in een kom met 1 eetlepel olie, het citroensap, wat zout en royaal peper. Laat de venkel op smaak komen.
4. Verdeel het deeg in twee porties en rol deze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot twee flinterdunne ronde lappen. Leg de deeglappen op de bakplaat en bestrijk ze met de tomatensaus. Leg de plakken ham erop en bak de pizza’s in de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
5. Leg de pizza’s op twee borden en schep de venkelsalade erop.