KookJij

Volkorenpizza met ham en venkel

Een heerlijk volkorenpizza met ham en venkel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie: 460 kCal energie
25 Gram eiwit
15 Gram vet
56 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Voedingscentrum
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Volkorenpizza met ham en venkel te bereiden

1. Meng het volkorenmeel met de gist en een snufje zout in een kom. Roer er 80-100 mL handwarm water door en kneed alles goed door tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie op een warme plek 15 minuten rijzen.
2. Snijd de tomaten in stukken en pureer ze in de keukenmachine of blender tot een saus. Pel en snipper de ui, Verhit 1 eetlepel olie en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de tomatensaus en de oregano toe en laat het geheel op hoog vuur inkoken tot het een dikke saus wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3. Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de venkel schoon, snijd hem in kwarten en schaaf deze (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Meng de venkelreepjes in een kom met 1 eetlepel olie, het citroensap, wat zout en royaal peper. Laat de venkel op smaak komen.
4. Verdeel het deeg in twee porties en rol deze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot twee flinterdunne ronde lappen. Leg de deeglappen op de bakplaat en bestrijk ze met de tomatensaus. Leg de plakken ham erop en bak de pizza’s in de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
5. Leg de pizza’s op twee borden en schep de venkelsalade erop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst