Recept
« Terug naar recepten
Voorjaarsgroenten
PT25M
Voorjaarsgroenten
Een heerlijk voorjaarsgroenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Voorjaarsgroenten te bereiden
Schil de asperges met een dunschiller, van vlak onder het kopje naar beneden, snijd de houtachtige uiteinden eraf ( ongeveer 2 cm).
Kook de asperges in een grote pan met water, wat zout en 1 el boter in ca 15 min.
Dat test je door met een keukentang een asperge uit de pan te nemen:
Buigt deze licht door, dan is de groenten gaar.
Giet ze af.
Breng intussen in een steelpan ruim water met wat zout aan de kook.
Kook de peulen 1 minuut en schep ze dan met een schuimspaan op een bord.
Doe hetzelfde met de tuinbonen.
Giet het water uit de pan.
Smelt op laag vuur de resterende en voeg de munt toe.
Schep vervolgens de peulen en tuinbonen erdoor met wat zout en versgemalen peper.
Leg de asperges op een warme serveerschaal, schep de bonen met muntboter erover en serveer direct.
Kook de asperges in een grote pan met water, wat zout en 1 el boter in ca 15 min.
Dat test je door met een keukentang een asperge uit de pan te nemen:
Buigt deze licht door, dan is de groenten gaar.
Giet ze af.
Breng intussen in een steelpan ruim water met wat zout aan de kook.
Kook de peulen 1 minuut en schep ze dan met een schuimspaan op een bord.
Doe hetzelfde met de tuinbonen.
Giet het water uit de pan.
Smelt op laag vuur de resterende en voeg de munt toe.
Schep vervolgens de peulen en tuinbonen erdoor met wat zout en versgemalen peper.
Leg de asperges op een warme serveerschaal, schep de bonen met muntboter erover en serveer direct.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
Groetjes Gerda ;):p;):p
Irene zegt:
Scheelt een hoop onnodige irritatie!
Groetjes Irene.;)
bertal zegt:
Vooreerst had ik nog niet gereageerd, wie wel gereageerd had was enilorac.
Verder kan ik je vertellen dat ik best tegen kritiek kan.
Maar als je jonge verse tuinbonen gebruikt, heb je al een hele andere smaak als dat je oude tuinbonen gebruikt, verder smaken verschillen zelf heb ik er beenham bijgegeven en zoals je weet past ham ( varkensvlees) uitstekend bij asperges en tuinbonen.
Verder krijgt een ieder 2 asperges , enkele tuinbonen en peultjes men vond het heerlijk.
Maar nogmaals "smaken verschillen".
Succes met koken :);)
m.v.g. Bert Allers
PS de eerste reactie heb ik naar maria gestuurd, sorry
bertal zegt:
Vooreerst had ik nog niet gereageerd, wie wel gereageerd had was enilorac.
Verder kan ik je vertellen dat ik best tegen kritiek kan.
Maar als je jonge verse tuinbonen gebruikt, heb je al een hele andere smaak als dat je oudere tuinbonen gebruikt.
Verder smaken verschillen zelf heb ik er als beenham bij gegeven en zoals je weet past ham (varkensvlees uitstekend bij asperges en tuinbonen.
Verder krijgt een ieder 2 asperges enkele tuinbonen en peultjes men vond het heerlijk.
maar nogmaals "smaken verschillen"
succes met koken.
:);) m..v.g. Bert Allers
maria11 zegt:
Irene zegt:
Groetjes Irene.:?:D