Recept
« Terug naar recepten
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
PT30M
Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas
Een lekker amuse soepje dat ook uitstekend past bij tapas avondje. Ik
maakte een dubbele hoeveelheid en vulde er ook nog enkele potten mee
hetzelfde zoals je jam in potten doet. Het voordeel hiervan is dat je ze
makkelijk mee kunt nemen als je een etentje op een andere locatie hebt.
Verwar deze soep niet met Gazpacho of Salmorejo want dat zijn beiden
soepen die koud gemaakt worden. (En met brood gebonden). Deze soep
daarentegen wordt warm gemaakt (en kan dus ook warm gegeten worden).
Bovendien wordt dit soepje met rijst gebonden en het voordeel daarvan is
dat de soep niet alleen erg lekker maar ook nog een glutenvrij is.
Ook makkelijk om mee te nemen voor bij de lunch tijdens een fietstocht of
voor een picknick.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Clara van Houten (AH-kookschrift) aangepast en in eigen keuken gemaakt en met eigen foto's
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koude aspergesoep, lekker als amuse of bij de tapas te bereiden
- Schil de asperges, snijd het kontje eraf en snijd de asperges in stukjes.
- Smelt de boter in een pan en smoor de asperges met de sherry 2-3 minuten.
- Voeg de rijst en beide bouillons toe en kook de soep in 20 minuten zachtjes gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer mooi glad en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
- Laat de soep afkoelen in de koelkast.
- Schep de koude aspergesoep in mooie glaasjes of kopjes en garneer met een toefje basilicum.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Dit soepje past uitstekend als amuse voorafgaan aan een (asperge)diner of als tapas tijdens een tapas avondje, op een lunchplank, maar ook makkelijk mee te nemen tijdens een fietstocht of picknick.