Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep met asperges
PT30M
Tomatensoep met asperges
Een mengeling van tomatensoep en aspergesoep met een Italiaans tintje
door de mascarpone en basilicum. Ik kreeg van iemand een kilo tomaten en omdat ik zelf nog asperges had liggen met de bedoeling om daar soep van
te maken heb ik deze combinatie bedacht. Het is niet zo dat ik hiermee iets
unieks heb bedacht want toen ik op internet keek bleken er al meerdere
recepten van te bestaan. Daar voeg ik nu mijn eigen versie aan toe.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep met asperges te bereiden
- Schil de asperges en kook de aspergeschillen met ongeveer 2 ½ liter water ongeveer 10 tot 15 minuten.
- Leg de tomaten even in kokend water (waterkoker) en ontvel ze.
- Snij de asperges in stukjes en smoor ze in een klont roomboter ongeveer 5 minuutjes, snij de ontvelde tomaten en de bleekselderij in kleine stukjes en voeg deze ook toe, roer het geheel goed door elkaar.
- Voeg de gezeefde tomaten, gezeefde aspergenat en de bouillon toe en laat het geheel op een klein pitje zachtjes doorkoken totdat de groenten zacht en gaar zijn (10 tot 15 minuten)
- Doe dan de mascarpone erbij en roer het met een garde tot een glad geheel.
- Voeg de fijngesneden kipfilet en basilicum toe en hou eventueel een beetje achter voor de garnering.