Recept
« Terug naar recepten
Vriendschapsbrood
PT100M
Vriendschapsbrood
Een heerlijk vriendschapsbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn oude recepten lijst/boek
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vriendschapsbrood te bereiden
Dit beslag mag nooit in de koelkast!
Het moet "warm"staan (op het aanrecht latenstaan).
Afdekken met theedoek, want het moet "ademen",
daardoor vermeerdert het beslag.
dag 1: beslag is gemaakt en nu laten rusten zoals boven is aangegeven.
dag 2: roer een paar keer per dag door met houten lepel, dek af en was de pollepel af.
dag 3: roer weer door (1x).
dag 4:beslag "bijvoeden".
250 ml melk
125 gr bloem
200 gr suiker
dag 5: roer vandaag een paar keer per dag door.
dag 6: roer 1x door.
dag 7: roer 1x door.
dag 8: roer 1x door.
dag 9: doe hetzelfde als bij dag 4,maar... verdeel de hoeveelheid over 4 bakjes en geef er 3 weg (aan vrienden /familie).
dag 10: het overgebleven deeg vul je nu aan met:
50 ml olie
200 gram noten óf rozijnen
3 eieren
250 gr bloem
200 gram suiker
2 theel bakpoeder
1 theel zout
2 theel kaneel
1 goudreinet (in stukjes).
Beslag goed doorroeren.
Cakeblik invetten.
90 min bakken 170°C
Het moet "warm"staan (op het aanrecht latenstaan).
Afdekken met theedoek, want het moet "ademen",
daardoor vermeerdert het beslag.
dag 1: beslag is gemaakt en nu laten rusten zoals boven is aangegeven.
dag 2: roer een paar keer per dag door met houten lepel, dek af en was de pollepel af.
dag 3: roer weer door (1x).
dag 4:beslag "bijvoeden".
250 ml melk
125 gr bloem
200 gr suiker
dag 5: roer vandaag een paar keer per dag door.
dag 6: roer 1x door.
dag 7: roer 1x door.
dag 8: roer 1x door.
dag 9: doe hetzelfde als bij dag 4,maar... verdeel de hoeveelheid over 4 bakjes en geef er 3 weg (aan vrienden /familie).
dag 10: het overgebleven deeg vul je nu aan met:
50 ml olie
200 gram noten óf rozijnen
3 eieren
250 gr bloem
200 gram suiker
2 theel bakpoeder
1 theel zout
2 theel kaneel
1 goudreinet (in stukjes).
Beslag goed doorroeren.
Cakeblik invetten.
90 min bakken 170°C
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Marja zegt:
tini zegt: