Recept
« Terug naar recepten
Vruchten in Engelse room
PT75M
Vruchten in Engelse room
Een heerlijk vruchten in engelse room recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vruchten in Engelse room te bereiden
Het fruit wassen en van steeltjes en pitten ontdoen. Doe de suiker en de eierdooiers in een kom en roer ze met een houten lepel tot een gladde, witte massa. Snijd de limoenen met schil en al in schijfjes, doe deze met de melk in een pan en breng de melk aan de kook. Zodra de melk kookt, de schijfjes limoen eruit halen en de melk beetje voor beetje door de eiermassa roeren. Giet het mengsel door een fijne zeef in een pan met dikke bodem en laat het onder voortdurend roeren zachtjes indikken. Oppassen dat het niet gaat koken, omdat het mengsel anders schift. Haal de pan van het vuur zodra de massa aan de lepel blijft hangen. Dek de pan af met een theedoek en laat de room afkoelen. Doe het gewassen fruit in een kom, giet er de engelse room overheen en laat deze in de koelkast opstijven. Serveer er een schaaltje lange vingers bij.
Maud zegt:
de room is niet helemaal wit maar gelig, en de melk schift eerst in de pan als de limoen erbij zit, dus voor je het hebt gezeefd met het ei erdoor.:)