Je kunt elk gewenst fruit soort of fruit soorten gebruiken.
Koud serveren.
Ook te eten als een pizza of bij de BBQ.
Recept
« Terug naar recepten
Vruchten kruimelbroodje
PT180M
Vruchten kruimelbroodje
Een heerlijk vruchten kruimelbroodje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
- > Brood - Gerecht
- > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
banketbakker opa-henny
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vruchten kruimelbroodje te bereiden
Maak een elastisch brood deeg.
Laat in 30-45 min. verdubbelen.
Vet de bakplaat in.
Rol het deeg uit tot een lap van je bakplaat.
Leg de deegplak op de bakplaat.
Meng de suiker met de kaneel.
Bestrooi de deeglap met kaneelsuiker.
Schil en snijd het fruit in 2 cm blokjes.
Verdeel de vruchten in stukjes over het deeg.
Maak een kruimeldeegje in de kruim.
Verdeel het kruimeldeeg over de vruchten.
Verwarm de oven op 170°C.
Als het deeg is verdubbeld:
Plaats het voor 30 minuten op het middelste rek.
Bak het gaar en goudbruin.
Geheel laten afkoelen.
In 20 stukken snijden.
Laat in 30-45 min. verdubbelen.
Vet de bakplaat in.
Rol het deeg uit tot een lap van je bakplaat.
Leg de deegplak op de bakplaat.
Meng de suiker met de kaneel.
Bestrooi de deeglap met kaneelsuiker.
Schil en snijd het fruit in 2 cm blokjes.
Verdeel de vruchten in stukjes over het deeg.
Maak een kruimeldeegje in de kruim.
Verdeel het kruimeldeeg over de vruchten.
Verwarm de oven op 170°C.
Als het deeg is verdubbeld:
Plaats het voor 30 minuten op het middelste rek.
Bak het gaar en goudbruin.
Geheel laten afkoelen.
In 20 stukken snijden.