Recept
« Terug naar recepten
Vruchten-notenmuffins
PT40M
Vruchten-notenmuffins
Een heerlijk vruchten-notenmuffins recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Vruchten-notenmuffins te bereiden
1. De oven voorverwarmen op 200 °C. Een muffinvorm voor 12 muffins (inhoud 1,25 dL) invetten met gesmolten boter op olie.
2. Bakmeel, bloem, bakpoeder, koekkruiden, pigment en gember in een grote kom zeven; de achtergebleven vliesjes ook in de kom doen.
3. Boter, suiker en stroop in een steelpannetje op laag vuur al roerend verwarmen tot de boter gesmolten en de suiker opgelost is. Van het vuur halen. Melk en eieren in een kommetje kloppen.
4. De vruchten, pecannoten en hazelnoten door de droge ingrediënten roeren en een kuiltje maken in het midden. Het boter- en het eiermengsel in het kuiltje gieten en met een metalen lepel roeren tot alles gemengd is. Roer niet te lang – het beslag moet nog iets klonterig zijn.
5. Het beslag in de vormpjes scheppen en elk vormpje voor ca. driekwart vullen. De geschaafde amandelen over het mengsel strooien en zacht aandrukken. 15-18 minuten bakken of tot een vleespen die u in het midden van de muffin prikt, er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten voor u ze op een rooster af laat koelen. Voor het serveren bestrooien met poedersuiker.
2. Bakmeel, bloem, bakpoeder, koekkruiden, pigment en gember in een grote kom zeven; de achtergebleven vliesjes ook in de kom doen.
3. Boter, suiker en stroop in een steelpannetje op laag vuur al roerend verwarmen tot de boter gesmolten en de suiker opgelost is. Van het vuur halen. Melk en eieren in een kommetje kloppen.
4. De vruchten, pecannoten en hazelnoten door de droge ingrediënten roeren en een kuiltje maken in het midden. Het boter- en het eiermengsel in het kuiltje gieten en met een metalen lepel roeren tot alles gemengd is. Roer niet te lang – het beslag moet nog iets klonterig zijn.
5. Het beslag in de vormpjes scheppen en elk vormpje voor ca. driekwart vullen. De geschaafde amandelen over het mengsel strooien en zacht aandrukken. 15-18 minuten bakken of tot een vleespen die u in het midden van de muffin prikt, er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten voor u ze op een rooster af laat koelen. Voor het serveren bestrooien met poedersuiker.