Recept
« Terug naar recepten
Vruchtenbavarois
PT60M
Vruchtenbavarois
Een heerlijk vruchtenbavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
karin luykx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
recept van mijn lieve tante
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vruchtenbavarois te bereiden
Giet de vruchten af en vang het vocht op in een maatbeker, vul dit met melk aan tot een halve liter en breng het aan de kook met het vanillestokje.
Klop de eierdooiers met een gedeelte van de suiker en de custard poeder glad. Zodra de melk kookt het vanillestokje eruit halen, open snijden en het binnenste van het stokje terug in de melk doen.
Een beetje van de warme melk bij het eigeelpapje doen en daarna alles terug in de pan en het geheel een beetje laten binden.
Week ondertussen ook de gelatine 10 minuten in koud water.
Daarna de gelatine uitknijpen en met aanhangende vocht in een pannetje boven de vlam oplossen. Dan de gelatine bij het melk/vruchtensap mengsel doen.
Laat dit goed afkoelen, totdat het al lobbig wordt.
Klop de slagroom met de rest van de suiker. Klop de 3 eiwitten stijf.
Als het mengsel goed is afgekoeld en al lobbig is de slagroom er door heen, daarna de opgeklopte eiwitten er door heen spatelen.
Daarna de vruchten er doorheen spatelen en het geheel in een puddingvorm doen. Laten opstijven en dan uitstorten en garneren.
Als je verse vruchten wilt gebruiken wel eerst de vruchten koken en dan pureren, anders stijft de gelatine niet op.
Klop de eierdooiers met een gedeelte van de suiker en de custard poeder glad. Zodra de melk kookt het vanillestokje eruit halen, open snijden en het binnenste van het stokje terug in de melk doen.
Een beetje van de warme melk bij het eigeelpapje doen en daarna alles terug in de pan en het geheel een beetje laten binden.
Week ondertussen ook de gelatine 10 minuten in koud water.
Daarna de gelatine uitknijpen en met aanhangende vocht in een pannetje boven de vlam oplossen. Dan de gelatine bij het melk/vruchtensap mengsel doen.
Laat dit goed afkoelen, totdat het al lobbig wordt.
Klop de slagroom met de rest van de suiker. Klop de 3 eiwitten stijf.
Als het mengsel goed is afgekoeld en al lobbig is de slagroom er door heen, daarna de opgeklopte eiwitten er door heen spatelen.
Daarna de vruchten er doorheen spatelen en het geheel in een puddingvorm doen. Laten opstijven en dan uitstorten en garneren.
Als je verse vruchten wilt gebruiken wel eerst de vruchten koken en dan pureren, anders stijft de gelatine niet op.