Recept
« Terug naar recepten
Walnoten stokbrood
PT0M
Walnoten stokbrood
Een heerlijk walnoten stokbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Klarenberg
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
... personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Walnoten stokbrood te bereiden
Kneed het deeg 15 minuten met de mixer met deeghaken, met de hand of in de broodbakmachine.
Voeg na 10 minuten kneden de walnoten toe.
Vorm van het deegstuk een bol en laat deze 30 minuten rijzen. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
Maak een stokbrood-model van de 8 deegstukken. Laat de stokbroden 45 minuten rijzen.
Snijd ze vervolgens 3 keer (diagonaal), zoals bij een stokbrood.
Voeg na 10 minuten kneden de walnoten toe.
Vorm van het deegstuk een bol en laat deze 30 minuten rijzen. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
Maak een stokbrood-model van de 8 deegstukken. Laat de stokbroden 45 minuten rijzen.
Snijd ze vervolgens 3 keer (diagonaal), zoals bij een stokbrood.
karola zegt: