Recept
« Terug naar recepten
Warm geitenkaasje ( zie opm ).
PT45M
Warm geitenkaasje ( zie opm ).
Een heerlijk warm geitenkaasje ( zie opm ). recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warm geitenkaasje ( zie opm ). te bereiden
Voor de portsaus:
Alle ingredienten samenvoegen en aan de kook brengen.
Tot de helft laten inkoken.
Wanneer de saus nog te dun is, kunt u het binden met aardappelzetmeel.
Het aardappelzetmeel dient u even op te lossen in koud water.
Na het verkrijgen van de juiste dikte de saus op smaak brengen.
voor het geitenkaasje:
Schil de appels en bewaar de schillen.
Snij de appels in plakken van 4 mm dik.
Steek met een metalen ring ronde palkken uit.
De diameter van de ring moet ongeveer hetzelfde zijn als die van de geitenkaas.
Laat de ronde appelparten in een pan met boter en suiker karameliseren.
Steek eveneens het brood uit.
De ronde partjes kunt u onder een ovengrill toasten.
Snij nu de geitenkaas in plakken van 1 cm en laat deze warm worden onder de ovengrill.
Frituur de appelschil in olie.
Stapel nu de ingredienten, brood, appel , geitenkaas en dan nogmaals hetzelfde, dan garneren met de portsaus en gefrituurde appelschil
Alle ingredienten samenvoegen en aan de kook brengen.
Tot de helft laten inkoken.
Wanneer de saus nog te dun is, kunt u het binden met aardappelzetmeel.
Het aardappelzetmeel dient u even op te lossen in koud water.
Na het verkrijgen van de juiste dikte de saus op smaak brengen.
voor het geitenkaasje:
Schil de appels en bewaar de schillen.
Snij de appels in plakken van 4 mm dik.
Steek met een metalen ring ronde palkken uit.
De diameter van de ring moet ongeveer hetzelfde zijn als die van de geitenkaas.
Laat de ronde appelparten in een pan met boter en suiker karameliseren.
Steek eveneens het brood uit.
De ronde partjes kunt u onder een ovengrill toasten.
Snij nu de geitenkaas in plakken van 1 cm en laat deze warm worden onder de ovengrill.
Frituur de appelschil in olie.
Stapel nu de ingredienten, brood, appel , geitenkaas en dan nogmaals hetzelfde, dan garneren met de portsaus en gefrituurde appelschil