Recept
« Terug naar recepten
Warme limoentaartjes met mandarijnen saus
PT60M
Warme limoentaartjes met mandarijnen saus
Een heerlijk warme limoentaartjes met mandarijnen saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme limoentaartjes met mandarijnen saus te bereiden
Verwarm een oven voor tot 200º C. Haal het deeg voor gebruik uit de koeling en verdeel het in porties van 65 gram. Maak er bolletjes van, haal deze door de gezeefde bloem en druk ze met de muis van uw hand tot mooie, ronde plakjes van ca 12 cm Ø. Rol ze voorzichtig na met een deegroller. Vet 14 taartvormpjes van 8 cm Ø en ca 2 ½ cm hoog goed in met boter. Bekleed deze vormpjes nu met de deegplakjes. Duw het deeg goed tegen de binnenkant van de vormpjes en zet het tot de rand aan. Snijd het daar weg. Prik het deeg met een vork ( boven- én zijkant). Plaats de vormpjes op een rooster en schuif die in de voorverwarmde oven. Bak ze 7 tot 8 minuten.
Haal ze uit de oven en haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes.
LET OP: ze zijn erg kwetsbaar ! Laat ze op een rooster volledig afkoelen. Zet de tartelettes nu op een bakplaat.
Verwarm een oven voor tot 200º C. Schil de gewassen limoenen zo dun mogelijk (zonder wit) met een dunschiller. Hak deze schilletjes zeer fijn. Pers de limoenen uit en giet het sap in een middelgrote pan. Voeg de schilletjes en de banketbakkersroom toe en meng alles goed. Verwarm de massa tot lauw. Klop de eiwitten op ¾ van de snelheid in een kitchen-aid tot ze schuimig zijn. Versnel dan het tempo en strooi er de poedersuiker bij. Blijf krachtig doorkloppen tot de eiwitmassa in stijve pieken blijft staan.
Doe 3 eetlepels van het schuimige eiwit bij de limoen crème en meng dit voorzichtig met een garde. Werk dan de rest van het schuim met een houten spatel luchtig door de crème. Verdeel dit mengsel over de tartelettes, de vulling mag er iets (1 cm) boven uit steken. Strijk de bovenkant een beetje glad.
Zet de taartjes, net voor het uitserveren in de voorverwarmde oven en bak ze af. Verwarm de mandarijnen saus: deze moet goed heet zijn, maar mag niet koken.
Serveren
Haal de taartjes uit de oven en zet ze in het midden van de warme borden. Giet er wat mandarijnen saus omheen en garneer het geheel met 3 part-jes mandarijn, een plakje kiwi en poedersuiker. Serveer het direct uit.
Haal ze uit de oven en haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes.
LET OP: ze zijn erg kwetsbaar ! Laat ze op een rooster volledig afkoelen. Zet de tartelettes nu op een bakplaat.
Verwarm een oven voor tot 200º C. Schil de gewassen limoenen zo dun mogelijk (zonder wit) met een dunschiller. Hak deze schilletjes zeer fijn. Pers de limoenen uit en giet het sap in een middelgrote pan. Voeg de schilletjes en de banketbakkersroom toe en meng alles goed. Verwarm de massa tot lauw. Klop de eiwitten op ¾ van de snelheid in een kitchen-aid tot ze schuimig zijn. Versnel dan het tempo en strooi er de poedersuiker bij. Blijf krachtig doorkloppen tot de eiwitmassa in stijve pieken blijft staan.
Doe 3 eetlepels van het schuimige eiwit bij de limoen crème en meng dit voorzichtig met een garde. Werk dan de rest van het schuim met een houten spatel luchtig door de crème. Verdeel dit mengsel over de tartelettes, de vulling mag er iets (1 cm) boven uit steken. Strijk de bovenkant een beetje glad.
Zet de taartjes, net voor het uitserveren in de voorverwarmde oven en bak ze af. Verwarm de mandarijnen saus: deze moet goed heet zijn, maar mag niet koken.
Serveren
Haal de taartjes uit de oven en zet ze in het midden van de warme borden. Giet er wat mandarijnen saus omheen en garneer het geheel met 3 part-jes mandarijn, een plakje kiwi en poedersuiker. Serveer het direct uit.
ikke zegt: