Recept
« Terug naar recepten
Wentelteefjes met banaan en chocolade
PT10M
Wentelteefjes met banaan en chocolade
Een heerlijk wentelteefjes met banaan en chocolade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vriendin - A. Hoogenboom
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wentelteefjes met banaan en chocolade te bereiden
Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
Breek de eieren in een schotel en klop ze los met de suiker.
Voeg de melk toe en meng goed.
Leg 4 sneden brood voor jou.
Snij de bananen in plakjes.
Verdeel in 4 en leg ze op de sneden brood, maar laat de randen vrij.
Doe hetzelfde met de Callets.
Smeer het brood rond de bananen in met een keukenpenseel dat je in het eiermengsel dompelt. Leg er de 4 andere sneden op en druk goed op de randen zodat ze aan mekaar kleven.
Dompel de boterhammen snel aan beide kanten in het eiermengsel.
Laat een beetje boter smelten in 2 grote braadpannen.
Leg er de boterhammen in en laat ze langzaam bruin bakken.
Vraag hulp om de boterhammen om te draaien, want het is niet zo gemakkelijk en ze moeten aan beide kanten mooi bruin gebakken zijn.
Dien de croques warm op.
Breek de eieren in een schotel en klop ze los met de suiker.
Voeg de melk toe en meng goed.
Leg 4 sneden brood voor jou.
Snij de bananen in plakjes.
Verdeel in 4 en leg ze op de sneden brood, maar laat de randen vrij.
Doe hetzelfde met de Callets.
Smeer het brood rond de bananen in met een keukenpenseel dat je in het eiermengsel dompelt. Leg er de 4 andere sneden op en druk goed op de randen zodat ze aan mekaar kleven.
Dompel de boterhammen snel aan beide kanten in het eiermengsel.
Laat een beetje boter smelten in 2 grote braadpannen.
Leg er de boterhammen in en laat ze langzaam bruin bakken.
Vraag hulp om de boterhammen om te draaien, want het is niet zo gemakkelijk en ze moeten aan beide kanten mooi bruin gebakken zijn.
Dien de croques warm op.
derbyke zegt: