Recept
« Terug naar recepten
Wentelteefjes van mueslibrood gebakken vijg en Gorgonzola
PT15M
Wentelteefjes van mueslibrood gebakken vijg en Gorgonzola
Wentelteefjes zijn niet alleen lekker als ontbijt. Deze versie met gebakken vijgen en gorgonzola (of een andere pittige kaas die je lekker vind) zijn ook heerlijk als lunch.
De combinatie van het zoete van de vijgen en het mueslibrood gaan prima samen met het pittige van de kaas. Samen zorgen ze voor een ware smaak explosie die je smaakpapillen laten tintelen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wentelteefjes van mueslibrood gebakken vijg en Gorgonzola te bereiden
- Klop de eieren met de melk en doe het in een diep bord, doordrenk de sneden mueslibrood met dit mengsel.
- Was de vijgen voorzichtig droog ze en snij ze overlangs doormidden.
- Verwarm boter in 2 koekenpannen, bak de wentelteefjes aan beide kanten goed bruin, bak de vijgen eventjes aan 2 kanten.
- Doe de gebakken wentelteefjes op een bord en leg dunne plakken Gorgonzola op de hete wentelteefjes zodat de kaas een beetje smelt.
- Leg de vijgen aan de zijkanten.