KookJij

Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus

Een heerlijk wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus te bereiden

Rozijnenbrood zo groot als een kaasje uitsteken en het kaasje in palkken snijden.
Sjalotje in wat boter fruiten, 20 gram basterdsuiker toevoegen en afblussen met wat limoensap en calvados.
De appels schillen en in blokje snijden.
De appels in boter aanfruiten en het sjalotje erdoor mengen.
Langzaam laten garen.
De stroop met een scheutje citroenazijn en wat water verwarmen.
Eieren met vanillesuiker, de rest van de basterdsuiker (=15 gram) en de melk kloppen.
Laat het brood hierin weken.
Het brood in de boter bakken.
Een torentje maken van de wentelteefjes en de kaas.
Dit bestrooien met kaneelsuiker en er een lepeltje appelcompote op leggen.
Het stroopsausje rond het taartje draperen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst