Recept
« Terug naar recepten
Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus
PT15M
Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus
Een heerlijk wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus te bereiden
Rozijnenbrood zo groot als een kaasje uitsteken en het kaasje in palkken snijden.
Sjalotje in wat boter fruiten, 20 gram basterdsuiker toevoegen en afblussen met wat limoensap en calvados.
De appels schillen en in blokje snijden.
De appels in boter aanfruiten en het sjalotje erdoor mengen.
Langzaam laten garen.
De stroop met een scheutje citroenazijn en wat water verwarmen.
Eieren met vanillesuiker, de rest van de basterdsuiker (=15 gram) en de melk kloppen.
Laat het brood hierin weken.
Het brood in de boter bakken.
Een torentje maken van de wentelteefjes en de kaas.
Dit bestrooien met kaneelsuiker en er een lepeltje appelcompote op leggen.
Het stroopsausje rond het taartje draperen.
Sjalotje in wat boter fruiten, 20 gram basterdsuiker toevoegen en afblussen met wat limoensap en calvados.
De appels schillen en in blokje snijden.
De appels in boter aanfruiten en het sjalotje erdoor mengen.
Langzaam laten garen.
De stroop met een scheutje citroenazijn en wat water verwarmen.
Eieren met vanillesuiker, de rest van de basterdsuiker (=15 gram) en de melk kloppen.
Laat het brood hierin weken.
Het brood in de boter bakken.
Een torentje maken van de wentelteefjes en de kaas.
Dit bestrooien met kaneelsuiker en er een lepeltje appelcompote op leggen.
Het stroopsausje rond het taartje draperen.