KookJij

Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs

Een heerlijk wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs te bereiden

Laat voor de karamel de suiker smelten in een pan met dikke bodem met het citroensap. Als de suiker volledig is verkleurd, mag je blussen met een scheutje water. Roer goed door en laat verder koken tot de gewenste dikte. Giet over in een kommetje om af te koelen.
Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd het vruchtvlees in partjes. Bak de partjes aan in boter en doe er het uitgeschraapte vanillestokje, de kaneel, suiker en het sap van een halve citroen bij. Laat de peren rustig garen in hun eigen vocht.
Strijk een laagje vanille-ijs in een bakje. Giet er wat karamel over en breek er speculaas op. Ga verder met een laagje vanille-ijs en breek er nog wat koekjes over. Zet het ijs terug in het vriesvak.
Snijd de korstjes van het brood en week ze in het beslag van ei, melk en room. Bak de wentelteefjes in boter en arachideolie, half om half. Strooi er bruine suiker overheen.
Schik de wentelteefjes op de borden. Leg de peertjes er op en giet er wat van het kookvocht over.
Schep er een bolletje ijs bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst