Recept
« Terug naar recepten
Wiener Melange met ijsbonbons
PT25M
Wiener Melange met ijsbonbons
Een heerlijk wiener melange met ijsbonbons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wiener Melange met ijsbonbons te bereiden
Klop de slagroom stijf met 1 eetl. suiker en de cacaopoeder en zet koel weg. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze in 3 dl hete melk en de overige suiker. Breng de rest van de melk aan de kook, schenk de koffie en chocolademelk erbij en klop de drank schuimig. Giet deze in 4 glazen en verdeel de slagroom erover. IJsbonbons: Kook de suiker en het water tot een stroperige vloeistof. Smelt de in stukjes gebroken chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Roer de suikerstroop erdoor. Zet de kom in koud water en laat de massa tot lauw afkoelen. Klop de slagroom stijf en klop deze door het chocolademengsel. Zet de massa een half uur in de koelkast en klop de klontjes boter erdoor. Doe de massa in een spuitzak en spuit rozetjes op een schaal, in het ijslaatje of in bonbonpapiertjes. Halveer de hazelnoten en zet ze erop. Zet de bonbons minimaal 2 uur in het vriesvak.de slagroom erover.