KookJij

Winterse cake

Een heerlijk winterse cake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Winterse cake te bereiden

Warm de oven voor op 165 graden
Meng de suiker, boter, merg vanille stokje, kaneel poeder en bakpoeder 3 minuten, voeg 1 voor 1 de eieren toe, zeef het meel en voeg dit toe, als alles goed vermengt is doe dan de rozijnen, cranberries en gember siroop toe.
Doe dit in een cake blik welke je met boter heb in gesmeerd en met bloem hebt bestoven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Awgl61, je hoeft geen bakker te zijn om heerlijke cake te bakken. Het voornaamste is dat hij lekker smaakt ieder heeft zijn eigen manier om cake te bakken. Groetjes van ons 3tjes :);):p
awgl61

awgl61 zegt:
Ik heb iets bakpoeder erbij gedaan omdat er meer rozijnen en cranberries in zitten. Ik ben geen bakker ;)
banketbakker henny

banketbakker henny zegt:
Hallo iels ik heb het recept NIET op de site gezet, maar geeft wel commetaar.
De (banket)bakker gebruikt al helemaal geen bakpoeder in de cake, laat staan zelfrijzend bakmeel. Ja, daar wordt hij hoger van, maar droogt ook sneller uit.
awgl61 Wat heb jij er bijgedaan dan? heb je iets meer vruchten gebruikt of was het ipv de rozijen en cranberries.
:p
awgl61

awgl61 zegt:
Ik heb er iets bij gedaan voor de rozijnen en cranberries, heb hem net uit de oven en hij is perfect.
Niels

Niels zegt:
Waarom moet je nog bakpoeder toevoegen als je al zelfrijzend bakmeel gebruikt? Rijst het dan niet teveel?