KookJij

Witlof gerold in ham en kaas

Een heerlijk witlof gerold in ham en kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: onbekend
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlof gerold in ham en kaas te bereiden

Maak de witlof schoon en snij de kontjes er in drie hoekjes er uit.
(Dit smaakt te bitter.)
Kook de witlof in een pan gaar, op smaak maken met peper en zout en giet de witlof als ze gaar zijn af in het vergiet.
Goed uitlaten lekken.
Daarna op de snijplank in de ham rollen en dan de kaas.
Leg ze daarna in een ovenschaal.
Dit in de oven even onder de grill tot de kaas van boven wat knapperig wordt.
En eet smakelijk....

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

laura

laura zegt:
Ik ga het proberen
thnxxxx
-@ddie van den Heuvel

-@ddie van den Heuvel zegt:
Hoi Laura,
Probeer het eens op een andere manier. Ik hol de witlof uit met een appelboor, daarna rol ik de witlof in de parmaham. Leg deze in een ovenschaal met aardappelpuree waaraan ik 1 el. Llimburgse mosterd heb toegevoegd. Leg er dan de kaas overheen en dan in de oven. Heeeerlijk!
Cis

Cis zegt:
De plakjes ham insmeren met een beetje mosterd maakt het ook lekker pittig. ;)Dan om de witlof rollen en geraspte (oude) kaas erover..... smullen! Ik hoef er niet eens aardappel bij!
Cis

Cis zegt:
De plakjes ham insmeren met een beetje mosterd maakt het ook lekker pittig. ;)Dan om de witlof rollen en geraspte (oude) kaas erover..... mmmmm smullen! Ik hoef er niet eens aardappel bij!
liske

liske zegt:
Ik doe altijd witlof in ham rollen en er dan kaassaus overheen schenken en dit gratineren. Eventueel peterselie erover strooien...heerlijk!
ini

ini zegt:
Nou, het was verrukkelijk, witlof met ham en kaas, mijn man wou het nooit eten, morgen maar weer zei hij wat lekker vond hij het.
Elisee

Elisee zegt:
Hoi,
die kaas en ham maakt het overheerlijk:p:p
dangerboy

dangerboy zegt:
Ik maak het geregeld.

Ik doe het bijna op zelfde manier maar haal die ham is weg en doe is met katen spek en dan gevuld met gehakt. dan in midden een deel der uit halen en dan gehakt om en om bakken en die aan maken met kruiden en dan vullen . en dan in de ovenschaal en da gewoon croma der bij in . dan doe je spek en kaas om de witlof heen en dan als het bijna klaar is doe je oregano der overheen met knoflook poeder .

is ook heel lekker.:):)
anja

anja zegt:
touwtje of iets omheen doen dan blijft het bij elkaar met het bakken houd de ham en kaas het bij elkaar ;)
Laura

Laura zegt:
elke keer valt de witlof uit elkaar, of je nou snijd voor of na het koken
Mandy

Mandy zegt:
Variatietip:
Voeg een blikje mandarijnen partjes toe
Bas

Bas zegt:
Tjonge, wat een fijne reacties allemaal!
mannic

mannic zegt:
erg lekker, ik doe er als variatie vaak nog extra groentes bij zoals kastanje champignons, prei, ei, paprika, aan ieders smaak aan te passen.
Kaytje

Kaytje zegt:
ik ben 10 jaar en ik kan het al zelf maken het smaakt heeeerlijk ;)
jo

jo zegt:
zet witlof een poosje in water met melk en het bittere is veel minder