Geen extra pannetje nodig voor het sausje. Het sausje wordt zo over de witlofstruikjes gegoten. Zorg er wel voor dat de witlof heel goed uitgelekt is anders wordt het geheel te nat.
Een lekker bijgerecht. Smaakt heerlijk met aardappelpuree of aardappelgratin.
Recept
« Terug naar recepten
Witlof in rauwe ham met Pecorino-roomsaus
PT4M
Witlof in rauwe ham met Pecorino-roomsaus
Heerlijk bijgerecht. Kleine struikjes witlof gerold in plakjes rauwe ham (geen gerookte ham). Opgediend in een snelle en gemakkelijke saus van crème fraîche, slagroom en Pecorino-kaas .
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
4 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlof in rauwe ham met Pecorino-roomsaus te bereiden
- Kook de struikjes witlof beetgaar in water met zout. Laat de witlof heel goed uitlekken in een vergiet (knijp ze eventueel een
beetje uit). - Vet de ovenschaal in met wat roomboter.
- Rol om elk struikje witlof een plakje rauwe ham. Leg de witlof naast elkaar in de ovenschaal.
- Meng de crème fraiche met de slagroom. Maak op smaak met peper en zout. Giet dit over de witlof.
- Strooi de Pecorino erover.
- Zet de schaal plm. 15 - 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de witlof een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.