Recept
« Terug naar recepten
Asperges met ham, blauwe kaas en spekjes
PT15M
Asperges met ham, blauwe kaas en spekjes
Restje roquefort of andere blauwe kaas? Pot asperges in de kast? Wat plakken ham die op moeten? Zo ontstond deze verrukkelijke aspergeschotel die we nog veel vaker gaan eten. En dan natuurlijk met verse asperges.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met ham, blauwe kaas en spekjes te bereiden
- Snij de houten onderkant van de verse asperges. Schli de asperges met een dunschiller. Kook de asperges beetgaar in water met een schepje suiker. Laat ze goed uitlekken, Gebruik je asperges uit een pot laat die dan ook heel goed uitlekken.
- Kook de aardappelen, snij ze in plakjes of gebruik kant-en-klare aardappelschijfjes uit het koelvak van de supermarkt (echt minder lekker!)
- Kook de slagroom wat in tot deze dikker wordt en los de blauwe kaas hierop op.
- Bak de spekreepjes knapperig in een droge koekenpan.
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Verdeel de asperges in 4 pakjes.. Rol de asperges in de ham en leg deze onder in de ovenschaal. Verdeel de aardappelplakjes hierover.
- Strooi de gebakken spekreepjes over de aardappelplakjes.
- Giet de slagroom met gesmolten blauwe kaas erover .
- Zet de schaal plm. 20 - 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de aardappelplakjes goudbruin kleuren.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Wordt ook bij jou de slagroom niet dikker? Bindt de room dan met wat maizena. De schotel wordt er zeker lekkerder op als er een roomlaagje achterblijft over de aardappelschijfjes.