KookJij

Romige aspergeschotel met ham, kaas en aardappelschijfjes

Een snelle ovenschotel met asperges uit een pot. Eventueel aardappelschijfjes uit het koelvak van de supermarkt. Een vakantierecept waar je je niet voor hoeft te schamen want het smaakt erg lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: schoonzusje
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige aspergeschotel met ham, kaas en aardappelschijfjes te bereiden

  1.  Laat de asperges heel goed uitlekken. Droog ze eventueel nog af met keukenpapier.
  2. Snij ze in niet te kleine stukjes.
  3. Breng de slagroom met de knoflook aan de kook en laat dit 5 minuten inkoken. Breng de room op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- enn onderwarmte.
  5. Vet de ovenschaal in.
  6. Verdeel een deel van de plakjes voorgekookte aardappelo ver de bodem van de schaal .
  7. Verdeel hierover de stukjes ham.
  8. Daarop de goed uitgelekte en gedroogde asperges.
  9. Hierover de rest van de aardappelen.
  10. Giet de slagroom over de aardappelplakjes.
  11. Bestrooi met de geraspte kaas.
  12. Plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot alles een goudbruin korstje heeft.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Zorg dat de asperges heel goed zijn uitgelekt anders wordt de ovenschotel te nat.
Voor vegetariërs zijn fijn gesneden reepjes gedroogde tomaat, reepjes gegrilde paprika of blokjes gerookte kaas een optie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst