Zorg dat de asperges heel goed zijn uitgelekt anders wordt de ovenschotel te nat.
Voor vegetariërs zijn fijn gesneden reepjes gedroogde tomaat, reepjes gegrilde paprika of blokjes gerookte kaas een optie.
Recept
« Terug naar recepten
Romige aspergeschotel met ham, kaas en aardappelschijfjes
PT15M
Romige aspergeschotel met ham, kaas en aardappelschijfjes
Een snelle ovenschotel met asperges uit een pot. Eventueel aardappelschijfjes uit het koelvak van de supermarkt. Een vakantierecept waar je je niet voor hoeft te schamen want het smaakt erg lekker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
schoonzusje
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige aspergeschotel met ham, kaas en aardappelschijfjes te bereiden
- Laat de asperges heel goed uitlekken. Droog ze eventueel nog af met keukenpapier.
- Snij ze in niet te kleine stukjes.
- Breng de slagroom met de knoflook aan de kook en laat dit 5 minuten inkoken. Breng de room op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- enn onderwarmte.
- Vet de ovenschaal in.
- Verdeel een deel van de plakjes voorgekookte aardappelo ver de bodem van de schaal .
- Verdeel hierover de stukjes ham.
- Daarop de goed uitgelekte en gedroogde asperges.
- Hierover de rest van de aardappelen.
- Giet de slagroom over de aardappelplakjes.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot alles een goudbruin korstje heeft.