Recept
« Terug naar recepten
Witlofsoep met ham, kaas en ei
PT30M
Witlofsoep met ham, kaas en ei
Witlof met ham en kaas is een van onze favorieten evenals gewokte witlof
met ham en ei. Waarom dus niet eens een poging wagen om met een
combi van deze ingrediënten een soepje te maken?
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofsoep met ham, kaas en ei te bereiden
- Snij de uien, bleekselderij en witlof fijn en fruit dit in olijfolie. (+/- 5-10 minuten).
- Doe de bouillon erbij en laat het nog 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
- Klop dan de eieren in een aparte schaal en giet ze zachtjes, onder voortdurend roeren bij de soep. De ei deeltjes stollen door de hete soep.
- Voeg dan de ham en kaas toe en blijf de soep goed doorroeren.
- Maak op smaak met peper en zout (en eventueel een eetlepel mosterd).