Recept
« Terug naar recepten
Witlof ragout
PT30M
Witlof ragout
Een heerlijk witlof ragout recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mariella de vries
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Maggi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlof ragout te bereiden
Snij de champignons in plakjes en de ham in blokjes ( als je het aan 1 stuk koopt).
Snij de witlof overdwars in stukjes van ongeveer 3 cm,
vergeet de harde kern niet weg te snijden en was ze even in een vergiet.
Smelt de boter in de pan en bak hierin de ham en de champignons voor ongeveer 5 min..
Doe de witlof erbij en het water en laat dit 8 minuten smoren met een deksel op de pan af en toe omroeren.
Bereid de groentesmoor zoals op het pakje staat.
Roer de mix door de witlof en breng het al roerend aan de kook en laat het dan op halfhoog vuur binden tot een dikke saus.
Snij de witlof overdwars in stukjes van ongeveer 3 cm,
vergeet de harde kern niet weg te snijden en was ze even in een vergiet.
Smelt de boter in de pan en bak hierin de ham en de champignons voor ongeveer 5 min..
Doe de witlof erbij en het water en laat dit 8 minuten smoren met een deksel op de pan af en toe omroeren.
Bereid de groentesmoor zoals op het pakje staat.
Roer de mix door de witlof en breng het al roerend aan de kook en laat het dan op halfhoog vuur binden tot een dikke saus.
Mijn kookverhaal (mariella de vries )
Heb het een keer gevonden en het maakt de witlof lekker ook voor de kinderen .
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ineke60 zegt:
;)
Jenny zegt: