Recept
« Terug naar recepten
Witlofsoep met hollandse geitenkaas gegratineerd
PT60M
Witlofsoep met hollandse geitenkaas gegratineerd
Een heerlijk witlofsoep met hollandse geitenkaas gegratineerd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofsoep met hollandse geitenkaas gegratineerd te bereiden
Snijd van het witlof de topjes af en zet apart. Snijd de rest in plakken en bak met olijfolie. Snijd de champignons in plakken, de uien in reepjes en de knoflook fijn en fruit mee tot een goudbruine kleur. Bloem toevoegen om een roux te maken. Het geheel in een soeppan doen en opvullen met water en groentenbouillonpoeder. De bakpan afblussen met witte wijn en toevoegen evenals de kruiden, de fourme d`ambert en de goudgeel gebruneerde amandelen. Het geheel opkoken op smaak brengen met zout en peper en 15 min. laten garen. Met de staafmixer blenderen. De witlofkopjes licht aanzetten in wat olijfolie en toevoegen aan de soep. De hete soep over koppen verdelen, brood-croutonerin, bestrooien met geschaafde amandelen, het geheel bedekken met geitenkaas en onder de salamander of oven gratineren tot goudbruine kleur.