KookJij

Witloof burger met gerookt spek

Een heerlijk witloof burger met gerookt spek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloof burger met gerookt spek te bereiden

Witloof , harde kern eruit snijden en het witloof grof snijden. sjalotten evenzeer grof snijden.
Meng het gehakt met de kruiden het ei en chapelure en evenzeer de spekblokjes. Verdeel in vier porties en duw deze plat .
Vul met witloof en sjalotten en plooi toe.
Bak deze gaar in boter .

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Deze burgers werd geserveerd met een slaatje van witloof en een sausje van ajuin en spekblokjes en croqetten .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Ja ronald , wij belgen schrijven het iets anders hé een o meer of minder ;)
fijne feestdagen voor jou en de familie .Groetjes van ons 3tjes :);):p
ronald

ronald zegt:
Wordt er met witloof niet witlof bedoeld? Witloof heb ik nog nooit van gehoord!
derbyke

derbyke zegt:
Hallo marry1 , graag gedaan we zijn er om elkaar te helpen hé .Groetjes van ons 3:);):p
marry1

marry1 zegt:
Hey Harry en Hilde,
Dank voor het reageren op voor mij een vreemd woord,het staat nu in mijn boekje genoteerd
Gr.Marry
derbyke

derbyke zegt:
Hallo marry1 : blijkbaar een veelgestelde vraag sorry zal het volgende keer vermelden...als ik het niet vergeet natuurlijk.Groetjes van ons 3 :);):p
djmagich

djmagich zegt:
Chapelure is Paneermeel.

Harry Löhr
KookJij.nl
marry1

marry1 zegt:
Hilde,
Een chapelure ????
Gr.Marry