Recept
« Terug naar recepten
Witte chocolademousse
PT120M
Witte chocolademousse
Een heerlijk witte chocolademousse recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Receptenweb
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte chocolademousse te bereiden
De gelatine in ruim koud water weken. De chocolade raspen en in het kommetje doen. Eerst de slagroom stijfslaan met een handmixer, deze tot gebruik in de koelkast zetten, en daarna (met schone gardes) de eiwitten stijfslaan. Tot slot de eidooiers schuimig kloppen. De chocolade au bain marie laten smelten smelten. Tussendoor enkele malen roeren. De gelatine uitknijpen en in de chocolade oplossen. De chocolade met de gelatine door de eidooiers scheppen, de helft van de slagroom erdoor spatelen, dan de eiwitten en tot slot de rest van de slagroom.
De mousse in glaasjes doen en minstens anderhalf uur laten opstijven in de koelkast.
Lekker met vers fruit!
De mousse in glaasjes doen en minstens anderhalf uur laten opstijven in de koelkast.
Lekker met vers fruit!
Mijn kookverhaal (Annemien )
Chocola au bain marie smelten geeft een smeuig effect!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
laura van den boogaard zegt:
Hilde Dumont zegt:
laura van den boogaard zegt:
Erwin Elens zegt:
Gr, Erwin.