Recept
« Terug naar recepten
Gerookte forelfilet met bloemkoolmousse peterselieolie en Parmaham
PT20M
Gerookte forelfilet met bloemkoolmousse peterselieolie en Parmaham
Verrukkelijk zacht voorgerecht. Het recept was eigenlijk met paling, maar hier niet te koop. Ook met gerookte forel een verrukkelijk voorgerecht
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Low Carb - Voorgerechten
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Aangepast recept Allerhande 2-2005
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte forelfilet met bloemkoolmousse peterselieolie en Parmaham te bereiden
- Gelatine in koud water weken.
- Bloemkool in kleine stukjes snijden.
- In steelpan boter smelten. Bloemkool op laag vuur hierin plm. 2 minuten bakken. Fond toevoegen. Aan de kook brengen. Bloemkool plm. 7 - 8 minuten koken tot fond is verdampt. Room toevoegen en tegen de kook aan verwarmen.
- Van vuur af goed uitgeknepen gelatine hierin oplossen.
- Bloemkoolmengsel met staafmixer pureren. Laten afkoelen en overdoen in spuitzak. In koelkast laten opstijven.
- In droge koekenpan Parmaham krokant bakken en op keukenpapier laten afkoelen.
- Blaadjes peterselie plukken, fijnsnijden en door olie roeren. Olie op smaak brengen met zout.
- Van veldsla eventuele worteltjes verwijderen.
- Vis in 20 gelijke smalle stukjes snijden
- Op elk bord 3 stukjes forel op gelijke afstand van elkaar leggen. Tussen de
vis bloemkoolmousse spuiten. - Veldsla omscheppen met wat peterselie-olie.
- Veldsla op de bloemkoolmousse verdelen.
- Parmaham in stukjes erop leggen.
- Met rest forelfilet en peterselie-olie bord versieren. (zie foto)
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met een glaasje Chardonnay.