Recept
« Terug naar recepten
Wok-asperges met pasta
PT40M
Wok-asperges met pasta
Een heerlijk wok-asperges met pasta recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ad janssen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wok-asperges met pasta te bereiden
Leg de asperges een paar uur voor het schillen in een bak met koud water.
Schil de asperges met een dunschiller van kop naar kont (draai de asperge telkens).
Snijd de asperges in schuine stukjes van ca 3 cm
Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze ook in schuine stukjes.
Hak de cashewnoten fijn.
Maak de paprika schoon en snijd ‘m in reepjes.
Kook de pasta in water met zout beetgaar, giet af en breng op smaak met de noten, peper en zout.
Verhit de olie in een grote wok, roerbak hierin de asperges, lente-uitjes en paprikareepjes in enkele minuten goudbruin en beetgaar, blus af met de wijn en laat nog even doorgaren.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Lepel de pasta op warme borden en rangschik hierop de groenten.
Schil de asperges met een dunschiller van kop naar kont (draai de asperge telkens).
Snijd de asperges in schuine stukjes van ca 3 cm
Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze ook in schuine stukjes.
Hak de cashewnoten fijn.
Maak de paprika schoon en snijd ‘m in reepjes.
Kook de pasta in water met zout beetgaar, giet af en breng op smaak met de noten, peper en zout.
Verhit de olie in een grote wok, roerbak hierin de asperges, lente-uitjes en paprikareepjes in enkele minuten goudbruin en beetgaar, blus af met de wijn en laat nog even doorgaren.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Lepel de pasta op warme borden en rangschik hierop de groenten.
Jan Luder zegt: