Recept
« Terug naar recepten
Worstenbootjes
PT15M
Worstenbootjes
Een heerlijk worstenbootjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lekker doe week 5 2012
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Worstenbootjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Bak de pistoletjes af en snijd ze in de lengte doormidden.
Verwarm de worstjes volgens de aanwijzingen op het blik.
Snijd intussen de plakken kaas schuin doormidden en rijg ze aan de prikkers alsof het zeilen zijn.
Snijd de augurken in drie lange plakken.
Laat de warme worstjes uitlekken en snijd ze in de lengte in.
Maak aan de ene kant van de worstjes 3 dwarssneetjes en steek daar 2 plakjes augurk in als roeiriemen.
Knijp een streep mayonaise in de gleuven en zet er in het midden 1 plakje augurk in als bemanning.
Zet ten slotte de kaaszeiltjes voorop en plaats de 'bootjes' eventueel op een 'zee' van slablaadjes.
Bak de pistoletjes af en snijd ze in de lengte doormidden.
Verwarm de worstjes volgens de aanwijzingen op het blik.
Snijd intussen de plakken kaas schuin doormidden en rijg ze aan de prikkers alsof het zeilen zijn.
Snijd de augurken in drie lange plakken.
Laat de warme worstjes uitlekken en snijd ze in de lengte in.
Maak aan de ene kant van de worstjes 3 dwarssneetjes en steek daar 2 plakjes augurk in als roeiriemen.
Knijp een streep mayonaise in de gleuven en zet er in het midden 1 plakje augurk in als bemanning.
Zet ten slotte de kaaszeiltjes voorop en plaats de 'bootjes' eventueel op een 'zee' van slablaadjes.
Anna Koudys zegt: