Recept
« Terug naar recepten
Wortelgebak
PT45M
Wortelgebak
Een heerlijk wortelgebak recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
wereldkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelgebak te bereiden
Smelt de boter in een pan en laat afkoelen. Rasp de wortels zo fijn als mogelijk is. Roer de droge ingrediënten door elkaar heen. Mix de eieren en suiker om schuim te krijgen. Voeg de andere ingrediënten aan het schuim toe. Verspreid het deeg over een vierkante bakvorm van 20x30 cm, die is ingevet en met paneermeel bestrooid, of die bekleed is met bakpapier. Bak de bodem in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 15 minuten. Laat de bodem afkoelen en begin met glaceren. Smelt de boter in een pan. Voeg de smeerkaas toe in kleine klontjes en roer, zodat de kaas smelt. Voeg poedersuiker en vanillesuiker en citroensap toe. Roer het mengsel gelijkmatig en verspreid over de taartbodem. Laat het glaceer stollen en sij de taart in 12 delen. Versier het met hagelslag, citroenmelisse bladeren of dunne wortelschijfjes.