Recept
« Terug naar recepten
Woudcornbrood
PT140M
Woudcornbrood
Een heerlijk woudcornbrood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Woudcornbrood te bereiden
Los de gist op in een deel van het lauwe water.
Bloem in de kom van de kenwood, meng deze met de opgeloste gist en voeg de rest van het water toe.
Voeg het zout en olijfolie toe en laat 10 min kneden.
Haal uit de kom en laat 30 min rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats.
Kneed het deeg opnieuw en leg in een beboterde bebloemde bakvorm.
Laat opnieuw +/- 60 min rijzen.
Verwarm de oven op 180 gr bak het deeg gedurende 40 min. Haal uit bakblik en laat afkoelen op rooster.
Bloem in de kom van de kenwood, meng deze met de opgeloste gist en voeg de rest van het water toe.
Voeg het zout en olijfolie toe en laat 10 min kneden.
Haal uit de kom en laat 30 min rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats.
Kneed het deeg opnieuw en leg in een beboterde bebloemde bakvorm.
Laat opnieuw +/- 60 min rijzen.
Verwarm de oven op 180 gr bak het deeg gedurende 40 min. Haal uit bakblik en laat afkoelen op rooster.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.