Recept
« Terug naar recepten
Yoghurtmousse met twee kleuren coulis
PT60M
Yoghurtmousse met twee kleuren coulis
Een heerlijk yoghurtmousse met twee kleuren coulis recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yoghurtmousse met twee kleuren coulis te bereiden
Klop de slagroom met poeder-en vanillesuiker stijf.
Week de gelatine in ruim koud water.
Sla de eiwitten met een mespuntje zout stijf.
Verwarm de grand marnier en los de uitgeknepen gelatine hierin op Laat afkoelen en meng er vervolgens de yoghurt, de slagroom en de eiwitten luchtig door.
Vul timbaaltjes en laat dit mengsel opstijven in de koeling.
Kook de frambozen met 2 el water plus 2 el suiker ca 3 min en pureer dit.
Doe hetzelfde met de frambozen.
Dompel voor het serveren de timbaaltjes even in heet water en stort ze dan midden op een bord.
Schenk er de 2 gekleurde sauzen omheen en garneer met bijvoorbeeld een eetbaar viooltje.
Week de gelatine in ruim koud water.
Sla de eiwitten met een mespuntje zout stijf.
Verwarm de grand marnier en los de uitgeknepen gelatine hierin op Laat afkoelen en meng er vervolgens de yoghurt, de slagroom en de eiwitten luchtig door.
Vul timbaaltjes en laat dit mengsel opstijven in de koeling.
Kook de frambozen met 2 el water plus 2 el suiker ca 3 min en pureer dit.
Doe hetzelfde met de frambozen.
Dompel voor het serveren de timbaaltjes even in heet water en stort ze dan midden op een bord.
Schenk er de 2 gekleurde sauzen omheen en garneer met bijvoorbeeld een eetbaar viooltje.