Recept
« Terug naar recepten
Yoghurttaart van Rinske
PT10M
Yoghurttaart van Rinske
Een heerlijk yoghurttaart van rinske recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Egbert Menger
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yoghurttaart van Rinske te bereiden
Laat 1 liter yoghurt uitlekken in een theedoek of kaasdoek.
Laat de mandarijntjes uitlekken. Vang het sap op en bewaar dat. Maak ¾ van de mandarijntjes fijn. Bewaar de rest voor garnering. Vermeng de fijngemaakte mandarijntjes met de suiker, ietsje citroensap en uitgelekte yoghurt.
Voeg evt. een ei toe. Roer alles goed door elkaar.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Maak het sap van de mandarijntjes enigszins warm , knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme sap. Roer dit door het yoghurtmengsel.
Bij een taartbodem met een rand het mengsel direct storten en garneren met de overgebleven mandarijntjes. Laten opstijven in de koelkast.
Bij een taartbodem zonder rand en/of bestaand uit meerdere lagen
(flan-bodem) het mengsel eerst laten opstijven in de koelkast tot het zo stijf is dat het niet meer vloeit. Dan op de taartbodem aanbrengen en evt. garneren met de overgebleven mandarijntjes.
In het laatste geval kunnen ook alle mandarijntjes verwerkt worden in het yoghurtmengsel.
Laat de mandarijntjes uitlekken. Vang het sap op en bewaar dat. Maak ¾ van de mandarijntjes fijn. Bewaar de rest voor garnering. Vermeng de fijngemaakte mandarijntjes met de suiker, ietsje citroensap en uitgelekte yoghurt.
Voeg evt. een ei toe. Roer alles goed door elkaar.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Maak het sap van de mandarijntjes enigszins warm , knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme sap. Roer dit door het yoghurtmengsel.
Bij een taartbodem met een rand het mengsel direct storten en garneren met de overgebleven mandarijntjes. Laten opstijven in de koelkast.
Bij een taartbodem zonder rand en/of bestaand uit meerdere lagen
(flan-bodem) het mengsel eerst laten opstijven in de koelkast tot het zo stijf is dat het niet meer vloeit. Dan op de taartbodem aanbrengen en evt. garneren met de overgebleven mandarijntjes.
In het laatste geval kunnen ook alle mandarijntjes verwerkt worden in het yoghurtmengsel.
Mijn kookverhaal (Egbert Menger)
Wij noemen dit thuis `Yoghurttaart van Rinske` omdat het recept afkomstig is van de (overleden) zus van mijn vrouw.