Recept
« Terug naar recepten
Youversi met lam gegratineerd met graviera
PT45M
Youversi met lam gegratineerd met graviera
Een heerlijk youversi met lam gegratineerd met graviera recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Youversi met lam gegratineerd met graviera te bereiden
Bruin de lamsbout (in blokjes) aan in de olijfolie. Voeg de gesnipperde ui en de gehakte knoflook toe en laat 5 min. bakken. Voeg de gehakte tomaten en de tomatenpuree, de paprikapoeder, de gedroogde oregano, zout en peper toe. Laat 5 min. sudderen.
Giet het mengsel in een ovenschotel, samen met de ongekookte kritharaki en het water. Roer om, dek af met aluminiumfolie en laat 30 min. garen in een warme oven op 220°C.
Bestrooi met de geraspte graviera en laat goudgeel kleuren onder de grill.
Dien heet op.
Giet het mengsel in een ovenschotel, samen met de ongekookte kritharaki en het water. Roer om, dek af met aluminiumfolie en laat 30 min. garen in een warme oven op 220°C.
Bestrooi met de geraspte graviera en laat goudgeel kleuren onder de grill.
Dien heet op.
asterix zegt: