KookJij

Youversi met lam gegratineerd met graviera

Een heerlijk youversi met lam gegratineerd met graviera recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Youversi met lam gegratineerd met graviera te bereiden

Bruin de lamsbout (in blokjes) aan in de olijfolie. Voeg de gesnipperde ui en de gehakte knoflook toe en laat 5 min. bakken. Voeg de gehakte tomaten en de tomatenpuree, de paprikapoeder, de gedroogde oregano, zout en peper toe. Laat 5 min. sudderen.
Giet het mengsel in een ovenschotel, samen met de ongekookte kritharaki en het water. Roer om, dek af met aluminiumfolie en laat 30 min. garen in een warme oven op 220°C.
Bestrooi met de geraspte graviera en laat goudgeel kleuren onder de grill.
Dien heet op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

asterix

asterix zegt:
Bij de weg: i.p.v. graviera kun je gruyere gebruiken. (Graviera is de Griekse versie hiervan.) Eet smakkelijk!;):p:D
asterix

asterix zegt:
Wat ook altijd lekker is met lam (en ook varkens-schouderkarbonade)met kaneel is een snufje tijm(poeder)! Eet smakkelijk!;):p:D
Maria

Maria zegt:
Giouvetsi zal je waarschijnlijk bedoelen is erg lekker.Ik kook de pasta licht voor en laat het lamsvlees iets langer sudderen.De Grieken doen er nog kaneel door, niet te veel maar geeft een aparte smaak.;)