Dit is een matig pittig recept. Wil je het wat pittiger maken doe er dan extra Chilisaus bij. Het is erg lekker met Nasi en Kroepoek maar gewone witte rijst smaakt er ook erg goed bij.
Recept
« Terug naar recepten
Yu Hsiang' , varkensreepjes met fijne groenten
PT30M
Yu Hsiang' , varkensreepjes met fijne groenten
Een heerlijk yu hsiang' , varkensreepjes met fijne groenten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Boek: China, het land en zijn Keuken.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yu Hsiang' , varkensreepjes met fijne groenten te bereiden
Snijd het vlees in heel dunne reepjes. Snijd gember, knoflook, peultjes, kool, paprika, wortel in heel dunne reepjes. Meng de sausingrediënten. Verhit 4 eetl. olie in de wok. Wanneer de olie heet is varkensvlees en gember toevoegen. Bak dit 4 minuten. Voeg alle groenten en taugé toe. Strooi er wat zout over. en roerbak dit 2 minuten. Giet de bouillon erbij en verhit het nog 3 minuten. Voeg de gemengde sausingrediënten en de sesamolie toe, schep goed om en laat enkele minuten goed doorwarmen.
ej.gotrah1 zegt: