KookJij

Yu Hsiang' , varkensreepjes met fijne groenten

Een heerlijk yu hsiang' , varkensreepjes met fijne groenten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Boek: China, het land en zijn Keuken.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Yu Hsiang' , varkensreepjes met fijne groenten te bereiden

Snijd het vlees in heel dunne reepjes. Snijd gember, knoflook, peultjes, kool, paprika, wortel in heel dunne reepjes. Meng de sausingrediënten. Verhit 4 eetl. olie in de wok. Wanneer de olie heet is varkensvlees en gember toevoegen. Bak dit 4 minuten. Voeg alle groenten en taugé toe. Strooi er wat zout over. en roerbak dit 2 minuten. Giet de bouillon erbij en verhit het nog 3 minuten. Voeg de gemengde sausingrediënten en de sesamolie toe, schep goed om en laat enkele minuten goed doorwarmen.

Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)

Dit is een matig pittig recept. Wil je het wat pittiger maken doe er dan extra Chilisaus bij. Het is erg lekker met Nasi en Kroepoek maar gewone witte rijst smaakt er ook erg goed bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ej.gotrah1

ej.gotrah1 zegt:
Chinees eten blijft natuurlijk altijd lekker en dit recept is zeker niet te versmaden;):):p
slaatje

slaatje zegt:
Nog even een aanvulling. De peultjes zijn op de foto niet julienne gesneden omdat ze uit de vriezer kwamen. Eet smakelijk. Gerda ;):p:D