Recept
« Terug naar recepten
Zabaione met aardbeien
PT80M
Zabaione met aardbeien
Een heerlijk zabaione met aardbeien recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zabaione met aardbeien te bereiden
1. Spoel de aardbeien pas een halfuur voor het opdienen. Leg 4 mooie exemplaren opzij, verwijder van de rest de kroontjes en snij ze in kwartjes. Besprenkel ze met 1 koffielepel citroensap en bestrooi ze met 2 koffielepels suiker. Schep voorzichtig om.
2. Klop de eidooiers, de porto, de sherry en de suiker dik en schuimig boven een warmwaterbad, tot het mengsel verdrievoudgigd is in volume. Neem van het vuur. Klop de room stijf met de poedersuiker. Spatel hem erdoor.
3. Serveer de zabaione lauwwarm of koud. Zet voor de koude versie de kom in ijswater met zout tot ze afgekoeld is. Zet ze dan nog 1 uur in de koelkast.
4. Verdeel de aardbeien over vier glazen. Giet de warme of koude zabaglione voorzichtig over de aardbeien tot het glas goed vol is. Garneer met een hele aardbei en serveer met een lange vinger.
2. Klop de eidooiers, de porto, de sherry en de suiker dik en schuimig boven een warmwaterbad, tot het mengsel verdrievoudgigd is in volume. Neem van het vuur. Klop de room stijf met de poedersuiker. Spatel hem erdoor.
3. Serveer de zabaione lauwwarm of koud. Zet voor de koude versie de kom in ijswater met zout tot ze afgekoeld is. Zet ze dan nog 1 uur in de koelkast.
4. Verdeel de aardbeien over vier glazen. Giet de warme of koude zabaglione voorzichtig over de aardbeien tot het glas goed vol is. Garneer met een hele aardbei en serveer met een lange vinger.
jan zegt:
ik maak het tegenwoordig iedere zaterdag voor mijn vrouw en kinderen, en meestal komen er vriendinnetjes bij m'n oudste dochter spelen omdat ze weten dat zij er ook altijd een krijgen. Veel respect voor dit recept ! ;)