KookJij

Zachte perzikkussentjes

Een heerlijk zachte perzikkussentjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zachte perzikkussentjes te bereiden

Leg de plakken bladerdeeg los om te ontdooien. Laat de perziken uitdruppen en snijd ze inparten. Snijd de plakken bladerdeeg doormidden, bestrooi ze met suiker en rol de suiker er licht in met de deegroller. Bedek twee bakblikken met ovenpapier en leg het bladerdeeg hierop. Leg de perzikparten op het midden van het bladerdeeg. Roer de jam mooi glad en smeer hem over de perzikparten en het deeg. Bestrooi het geheel met het amandelschaafsel. Bak de kussentjes per bakblik, apart van elkaar, ongeveer 12 min gaar in een voorverwarmde oven. Gebruik wat poedersuiker voor de garnering. U kunt de kussentjes zowel warm als koud serveren. Een bolletje vanilleijs maakt het geheel compleet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Tania bedankt voor jou leuke reactie.Ik heb net jou recept bekeken.Ik heb nog pruimen liggen,en ik ga het vandaag nog uitproberen.Ik laat je morgen nog wel weten hoe ik het vond. Groetjes Marijke.
kooktan

kooktan zegt:
Hoi Marijke,

Inderdaad een heerlijk hapje. Met bladerdeeg heb je ontzettend veel mogelijkheden. Kijk ook eens naar mijn recept -`zoete´ hap bij de koffie - In de rubriek Taarten en gebak.

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo milou ik heb het al veranderd. Je moet de oven voorverwarmen op 225 graden, en de perzikkussentjes 12 min afbakken. Ze zijn ontzettend lekker. Veel succes met het bakken. Marijke.
Janita

Janita zegt:
Op hoeveel graden moet de oven voorverwarmd worden en op hoeveel graden moet ik ze afbakken?