Recept
« Terug naar recepten
Zachte perzikkussentjes
PT25M
Zachte perzikkussentjes
Een heerlijk zachte perzikkussentjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zachte perzikkussentjes te bereiden
Leg de plakken bladerdeeg los om te ontdooien. Laat de perziken uitdruppen en snijd ze inparten. Snijd de plakken bladerdeeg doormidden, bestrooi ze met suiker en rol de suiker er licht in met de deegroller. Bedek twee bakblikken met ovenpapier en leg het bladerdeeg hierop. Leg de perzikparten op het midden van het bladerdeeg. Roer de jam mooi glad en smeer hem over de perzikparten en het deeg. Bestrooi het geheel met het amandelschaafsel. Bak de kussentjes per bakblik, apart van elkaar, ongeveer 12 min gaar in een voorverwarmde oven. Gebruik wat poedersuiker voor de garnering. U kunt de kussentjes zowel warm als koud serveren. Een bolletje vanilleijs maakt het geheel compleet.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
kooktan zegt:
Inderdaad een heerlijk hapje. Met bladerdeeg heb je ontzettend veel mogelijkheden. Kijk ook eens naar mijn recept -`zoete´ hap bij de koffie - In de rubriek Taarten en gebak.
bobbeltje zegt:
Janita zegt:
bobbeltje zegt: