Recept
« Terug naar recepten
Zalm in een toren van rijst
PT30M
Zalm in een toren van rijst
Een heerlijk zalm in een toren van rijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
marionsrecepten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm in een toren van rijst te bereiden
Bak de zalmmoten gaar in een pan met wat olie of gaar ze in de oven of magnetron.
Maak ze zalm fijn en zet deze warm weg tot gebruik of verwarm het weer voor gebruik.
Rasp de schil van een halve limoen en doe deze in een pannetje met de olijfolie.
Verhit de olijfolie tot 60 Gr.C. ( handwarmte). Let op dit gaat snel !
Zeef de olijfolie.
Kook de Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing tezamen met de schil van ¼ citroen.
Giet de rijst af en verwijder de citroenschil.
Laat de rijst wat uitdampen en roer ruim ¾ van de limoenolijfolie door de Pandanrijst.
Leg de deksel op de pan en laat de rijst volgens de gebruiksaanwijzing nagaren.
Plaats de vulringen op de voorverwarmde borden.
Vul deze met ¾ van de rijst, druk de rijst goed aan. Verdeel de zalm en daarna de rest van de rijst over de vulringen en druk deze weer goed aan.
Schenk een beetje van de overgebleven limoenolie eromheen.
Trek de vulring voorzicht van de rijst en zalm en serveer direct.
Maak ze zalm fijn en zet deze warm weg tot gebruik of verwarm het weer voor gebruik.
Rasp de schil van een halve limoen en doe deze in een pannetje met de olijfolie.
Verhit de olijfolie tot 60 Gr.C. ( handwarmte). Let op dit gaat snel !
Zeef de olijfolie.
Kook de Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing tezamen met de schil van ¼ citroen.
Giet de rijst af en verwijder de citroenschil.
Laat de rijst wat uitdampen en roer ruim ¾ van de limoenolijfolie door de Pandanrijst.
Leg de deksel op de pan en laat de rijst volgens de gebruiksaanwijzing nagaren.
Plaats de vulringen op de voorverwarmde borden.
Vul deze met ¾ van de rijst, druk de rijst goed aan. Verdeel de zalm en daarna de rest van de rijst over de vulringen en druk deze weer goed aan.
Schenk een beetje van de overgebleven limoenolie eromheen.
Trek de vulring voorzicht van de rijst en zalm en serveer direct.