KookJij

Zalm met jonagoldappel

Een heerlijk zalm met jonagoldappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: scheurkalender
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm met jonagoldappel te bereiden

Een marinade bereiden met de olijfolie, wijnazijn, honing, peper en zout;
De zalmmoten in een beboterde magnetron schaal schikken
en overgieten met de marinade. Afdekken en 6 minuten garen bij 850 watt. (of 8 minuten bij 750 watt)
De appels schillen, het klokhuis verwijderen en in plakjes snijden.
Bestuiven met kaneel, inwrijven met honing en wat gesmolten boter.
Een bakplaat beboteren, de appelschijfjes erop leggen en lichtjes kleuren onder de grill.
In het midden van warme borden een kransje appelplakjes schikken.
Hierop de zalmmoten leggen met een lepeltje marinade eromheen.
Versieren met enkele blaadjes munt .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst