Recept
« Terug naar recepten
Zalm met jonagoldappel
PT25M
Zalm met jonagoldappel
Een heerlijk zalm met jonagoldappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
scheurkalender
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met jonagoldappel te bereiden
Een marinade bereiden met de olijfolie, wijnazijn, honing, peper en zout;
De zalmmoten in een beboterde magnetron schaal schikken
en overgieten met de marinade. Afdekken en 6 minuten garen bij 850 watt. (of 8 minuten bij 750 watt)
De appels schillen, het klokhuis verwijderen en in plakjes snijden.
Bestuiven met kaneel, inwrijven met honing en wat gesmolten boter.
Een bakplaat beboteren, de appelschijfjes erop leggen en lichtjes kleuren onder de grill.
In het midden van warme borden een kransje appelplakjes schikken.
Hierop de zalmmoten leggen met een lepeltje marinade eromheen.
Versieren met enkele blaadjes munt .
De zalmmoten in een beboterde magnetron schaal schikken
en overgieten met de marinade. Afdekken en 6 minuten garen bij 850 watt. (of 8 minuten bij 750 watt)
De appels schillen, het klokhuis verwijderen en in plakjes snijden.
Bestuiven met kaneel, inwrijven met honing en wat gesmolten boter.
Een bakplaat beboteren, de appelschijfjes erop leggen en lichtjes kleuren onder de grill.
In het midden van warme borden een kransje appelplakjes schikken.
Hierop de zalmmoten leggen met een lepeltje marinade eromheen.
Versieren met enkele blaadjes munt .