Recept
« Terug naar recepten
Zalm met venkelsalade
PT45M
Zalm met venkelsalade
Een heerlijk zalm met venkelsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met venkelsalade te bereiden
Wrijf een koekepan in met een klein beetje olie en verhit hem tot de olie niet meer rookt.Schroei de zalm rondom in ca.30 sec.dicht totdat de buitenkant net gekleurd is.Haal de zalm uit de pan en bestrooi deze met peper en zout.Verwijder de kernen van de venkel en snijd ze in flinterdunne plakjes en doe ze in een schaal.Hak het venkelgroen fijn en doe dat met de azijn,karweizaad,witte basterdsuiker en 4 el.olijfolie bij de venkel.Breng de salade op smaak met peper en zout en laat de salade ca.30 min.staan.Ontvel de tomaten,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.Schep 4 el.olijfolie door de tomatenblokjes en breng het op smaak met peper en zout.Verdeel de venkelsalade over 4 borden.Snijd de zalm in stukken en besprenkel de tomatendressing eromheen.
Lekker met rijst.
Lekker met rijst.