Recept
« Terug naar recepten
Zalm Napoletana
PT30M
Zalm Napoletana
Een heerlijk zalm napoletana recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm Napoletana te bereiden
Snij de lente-uitjes in stukken van 4 à 5 cm en dan dwars in fijne reepjes.
Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
Schik de zalmmoten in een ovenschotel. Doe de krieltjes in een kom met 2 eetlp olijfolie en een koffielp provençaalse kruiden. Doe deze bij de zalm en bestrooi de schotel met de spekblokjes. Plaats in de oven voorverwarmd op 200°C. gedurende 15 à 20 min.
Vehit 2 eetlp olijfolie in een pannetje en bak er de paprikareepjes in gaar gedurende 5 min.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Voeg de uitjes en de mascarpone toe. Roer tot de kaas helemaal gesmolten is.
Meng de pesto naar smaak onder de paprikareepjes.
Verdeel de zalm over 4 borden, schep de saus met paprikareepjes erover.
Lepel er de aardappelen met spekblokjes bij.
Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
Schik de zalmmoten in een ovenschotel. Doe de krieltjes in een kom met 2 eetlp olijfolie en een koffielp provençaalse kruiden. Doe deze bij de zalm en bestrooi de schotel met de spekblokjes. Plaats in de oven voorverwarmd op 200°C. gedurende 15 à 20 min.
Vehit 2 eetlp olijfolie in een pannetje en bak er de paprikareepjes in gaar gedurende 5 min.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Voeg de uitjes en de mascarpone toe. Roer tot de kaas helemaal gesmolten is.
Meng de pesto naar smaak onder de paprikareepjes.
Verdeel de zalm over 4 borden, schep de saus met paprikareepjes erover.
Lepel er de aardappelen met spekblokjes bij.
robmar zegt:
De afmetingen van de ovenschotel kan helpen om een direct perfect resultaat te bekomen.
Dank bij voorbaat.